Körmérés

Körmérést szervezünk Nyomaték kulcsok és nyomaték csavarhúzó kalibrálása területen. Kérje tájékoztatónkat!

Az MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 szabványnak megfelelően az akkreditált státusz fenntartásának egyik feltétele a jártassági vizsgálatokban való sikeres részvétel, amelyet laboratóriumok közötti összehasonlító mérésekkel lehet realizálni. A körmérésekben való részvétellel lehetséges az alkalmazott mérési módszerek, kalibrálási eljárások ellenőrzése, az alkalmazott etalonok megfelelősége, a mérési bizonytalanság számításának és megadásának helyessége, azaz a kalibrálási eljárás validálása.

A Szenzor-Metrológia Kft., összhangban az MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 és az MSZ EN ISO/IEC 17043:2010 szabványokkal, valamint az EA és a NAT előírásainak megfelelően független szervezetként elő kívánja segíteni az akkreditált kalibrálólaboratóriumok munkáját, az akkreditált státuszuk fenntartását. Vállalja a körmérés megszervezését, lebonyolítását, valamint a mérési eredmények kiértékelését a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően.

A körmérésre való jelentkezés után minden laboratórium megkapja a „Műszaki leírást”, amely tartalmaz minden szükséges információt, nyomtatványt, amely a kalibrálás elvégzéséhez, a mérési eredmények megküldéséhez, a kalibrálás tárgyát képező mérőeszközök továbbszállításához szükséges.

Minden laboratórium névtelenül, egyedi azonosítóval vesz részt a körmérésben. Az adatokat a pártatlanság és függetlenség alapelvét szem előtt tartva bizalmasan kezeljük, a NAT-részére biztosított részvételi információn kívül, azokat harmadik félnek nem szolgáltatjuk ki.