Magyar Regula 2012

Cégünk a 2012-es évben még szorosabban együttműködi a MATE Vállalkozói Tagozatában stratégiai partnereivel. Így nem meglepő, hogy idén a Vállalkozói tagozat közös standján állítunk ki a Magyar Regulán.

Az idén háromnapos rendezvény nyitónapján, március 20-án „Gyártásellenőrzés és üzemfenntartás a metrológia és a tanúsítás tükrében” címmel tartunk egy előadássorozatot, melyre minden kedves partnerünket és érdeklődőt szeretettel várunk!

 

10.30 – 10.45
Bevezető, áttekintés a szakmai nap által érintett területről (SAASCO, Berencsi Bence)
Az előadássorozat céljának, érintett területeinek, illetve a tárgyalt témák összefüggéseinek felvillantása.

10.45 – 12.00
Gyártók, üzemeltetők kötelezettségei (SAASCO, Berencsi Bence)
Az EU-s (és hazai) műszaki jogi szabályozásból eredő gyártói kötelezettségek áttekintése a
- végtermékek, és
- a gyártóeszközök
megfelelőségét (CE jelölés) garantáló minőségbiztosítási rendszerrel kapcsolatban. Valamint a gyártóeszközöket, berendezéseket üzemeltetőkre vonatkozó további előírások az üzembe helyezéstől, időszakos felülvizsgálatokon át a selejtezésig. (Egységes gyakorlatias rendszerbe foglalva a követelményeket!)

12.00 – 12.30
Villamos termékek, gyártóeszközök villamos biztonságtechnikai vizsgálata (C+D Automatika Kft., Hermann Zoltán)
Villamos termékek megfelelőség tanúsításához szükséges mérések, és a villamos gyártóeszközök, egyéb villamos készülékek, berendezések időszakos vizsgálata.

13.00 – 13.45
Mérőeszközök, mérőeszközök használata, ellenőrzése és minősítése (Szenzor-Metrológia Kft., Nagy Ferenc)
Bevezetés a metrológia alapjaiba
A mérőeszközök útja a tervezéstől a selejtezésig. Mérőeszközök, mint az információ szerzés eszközei. Mérőeszközök használatával kapcsolatos teendők, ellenőrzés, minősítés és ezek gyakorisága.

13.45 – 14.00
Kalibrálási tapasztalatok ellenőrző műszerek méréseinél (C+D Automatika Kft. Horváth László)
Egy akkreditált kalibráló laboratórium a villamos biztonságtechnikai műszerek ellenőrzése során szerzett több éves tapasztalatai „steril” laboratóriumban és gyártói helyszíneken.

14.00 – 14.45
A körmérések nemzetközi és hazai szerepe a mérési bizonytalanság ellenőrzésében
(Szenzor-Metrológia Kft. felkérésére: Tomanyiczka Kálmán – MKEH):
Körmérés tapasztalatai a gyakorlatban
A kölcsönös elismerés, bizalom: történelmi áttekintés. A regionális metrológiai szervezetek és az európai infrastruktúra. A laboratóriumok közötti összehasonlítás fogalma és típusai. A körmérés folyamata és kiértékelése.

15.00 – 15.30
Motorblokk gyártó gépsor a Skodában (Evopro Kft., Elek Sándor)
Minden korszerű gyártás alapja egy magas szintű gyártósor beruházás, amelyre kiváló példa a legnagyobb európai autóipari konszern motorblokk előállító és tesztelő termelősora.
Az előadás bemutatja a nemzetközi szintéren elvárt, a beruházáshoz kapcsolódó szigorú feltételrendszert a szerződéskötéstől az átadásig, továbbá részletezi a műszaki megvalósítás tapasztalatait.
Külön hangsúlyt kap az előadásban a beruházás közben kötelező minőségi követelmények betartatása, és a termékellenőrzés folyamata.

 

Természetesen az előadások után ill. a többi napon is örömmel vesszük, ha meglátogat minket a D-300-as standon!



IMG IMG IMG IMG IMG

 


< Összes hír